About my Blog

Retete,Retete Culinare,Mancaruri Traditionale Romanesti

miercuri, 29 decembrie 2010

Budinca de ciuperci

Ingrediente:

      3 felii de piine, 300 g ciuperci, 5 oua, 4 linguri smintina, 2 linguri
      ulei, 1 ceapa mica, 1/2 pahar lapte, verdeata, 10 linguri de sos de
      ciuperci, sare, piper

Mod de preparare:

      Se moaie feliile de piine in lapte. Se spala citeva ciuperci si se pun la
      fiert. Cind sint gata se trec prin masina de tocat carne, apoi se storc
      chiflele muiate in lapte si se trec de doua ori prin masina impreuna cu
      ciupercile. Se prajeste in untura ceapa taiata marunt, la care se adauga
      verdeata tocata si se toarna peste ciuperci. Se adauga pe rind
      galbenusurile si se freaca bine, se potriveste de sare si piper, se adauga
      smintina si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma si
      se fierbe o ora in baie de apa.

Servire:

      Budinca se serveste cu sos de ciuperci facut cu 2 lingurite de faina
      calita in ulei, cu lapte, smintina si sare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu