About my Blog

Retete,Retete Culinare,Mancaruri Traditionale Romanesti

luni, 4 octombrie 2010

Aperitiv de vinete si gogosari

Ingrediente:

      3 kg de vinete, ½ l de ulei, otet de 9 grade

Mod de preparare:

      Curatati vinetele, spalati-le si taiati-le in rondele. Curatati gogosarii,
      apoi taiati-i in cuburi mici. Prajiti pe rind legumele cu ulei fierbinte
      pina prind o crusta aurie. Intre timp, spalati si opariti bine borcane
      mici. La 1 l de otet adaugati 1 ½ l de apa, 10 g de piper boabe si 75 g de
      sare si fierbeti totul in clocote 5 minute. In fiecare borcan mic puneti
      alternativ straturi de vinete si gogosari presati, apoi completati
      lichidul cu uleiul din sos. Legati borcanele cu celofan si fierbeti-le pe
      baie de aburi 30 de minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu