Ingrediente (pentru 4 persoane):
200 g orez (cu bobul lung), 1 catel de usturoi, 1 ceapa, 2 linguri de ierburi de Provence (cimbru, rozmarin), 2 linguri unt, 1 ardei gras verde, 1 vanata, 1 dovlecel, 3 rosii, 1 lingurita amidon.
Mod de preparare:
Se fierbe orezul in apa. Se calesc in untul incins usturoiul (zdrobit), ceapa (tocata) si ierburile, dupa care se adauga ardeiul taiat fasii, vanata si dovlecelul taiate bucatele, rosiile curatate de pielita, si se lasa sa fiarba 20 de minute la foc mic. Se dizolva amidonul in apa, se amesteca cu legumele si se lasa sa mai dea un clocot. Se scurge orezul fiert, se incorporeaza in amestecul de legume si se serveste ca atare sau langa orice fel de carne (friptura, chiftelute etc.).
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu