About my Blog

Retete,Retete Culinare,Mancaruri Traditionale Romanesti

joi, 7 octombrie 2010

Budinca tricolora

Ingrediente:

5 oua, un litru de lapte, 125 g de zahar, 3 pliculete de zahar vanilat, 5 linguri
de faina, unt (margarina) cat o nuca, 50 g de ciocolata de menaj, 100 g de
visine sau cirese (eventual colorant alimentar).

Mod de preparare:

Cele 5 oua se separa iar pe galbenusuri se pun zaharul, zaharul vanilat, se
amesteca bine, se subtiaza cu lapte amestecul. O jumatate de litru de lapte se
pune pe foc, intr-o cratita groasa, pe plita (nu direct pe flacara) si se lasa sa
fiarba. Peste galbenusurile cu zahar se pun cele 5 linguri de faina, una cate una,
avand grija sa nu se faca cocoloase. Se subtiaza cu laptele ramas. Intre timp,
laptele de pe foc fierbe, iar noi turnam compozitia de galbenusuri in cratita de
pe foc. Amestecam tot timpul, sa nu se formeze cocoloase. Tinem crema pe
foc pana ce aceasta se ingroasa bine. Cand s-a ingrosat, se ia de pe foc si se
adauga unt (margarina) cat o nuca. Albusurile se bat spuma si se amesteca cu
crema fiarta. Se lasa putin sa se potoleasca. Aceasta crema se impatre in 3: o
parte se lasa in culoarea originala (galben), o parte se amesteca cu ciocolata
menaj topita in 2 linguri de lapte si se face maro iar cea de-a treia parte se
amesteca cu fructele zdrobite, din care avem grija sa lasam cateva pentru
ornament. Se aranjeaza in cupe de sticla, ca sa se vada frumos, si se orneaza
cu fructe, eventual si cu frisca, daca avem la indemana.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu