About my Blog

Retete,Retete Culinare,Mancaruri Traditionale Romanesti

miercuri, 20 octombrie 2010

Supa dovlecei

Ingrediente:

      dovlecel (4 buc.), morcov (1 buc.), pastarnac (1/2 buc.), ceapa (1 buc.),
      untdelemn (50 gr.), orez (1 cescuta), faina (1/2 lingura), apa (2 l),
      smantana (150 gr.), sare.

      Mod de preparare:

      Se curata zarzavatul de supa si se aseaza intr-o oala cu apa si sare la
      foc. Cand zarzavatul este bine fiert, se strecoara supa. Dovleceii se rad,
      se taie felii nu prea subtiri ca sa nu se sfarame, se pun in supa care
      clocoteste, odata cu orezul, si se lasa la un foc mic 15-20 min.Se pune
      untdelemnul intr-o tigaie, se adauga faina, se amastecabine, se adauga
      cateva linguri de supa, apoi se rastoarna in supa, care se mai lasa sa
      fiarba 10-15 min.

      Servire:

      Cand supa este gata se adauga smantana si se serveste la masa cu saleuri de
      cascaval.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu