About my Blog

Retete,Retete Culinare,Mancaruri Traditionale Romanesti

duminică, 10 octombrie 2010

Mititei preparati in casa

Ingrediente:

Un kilogram de carne tocata de vaca. 250 grame de seu (Rindertalg).   O lingurita mititca de bicarbonat (Bullrichsalz, se gaseste in farmacii). 10 catei de usturoi bine tocati sau presati, ienibahar (Piment) si chimion pisat (Kümmel),piper (Pfeffer), cateva linguri de zeama de carne, sare dupa gust.

Mod de preparare:

Se toaca de carnea de 2 ori prin masina  impreuna cu seul. Se adauga sarea, mirodeniile, usturoiul pisat, zeama de carne si bicarbonatul si se framanta totul cu mina timp de 15 minute adaugand putin cate putin 2 linguri de apa.Bine framantat trebuie sa fie deja ca o pasta. Castronul cu carnea framantata se tine 5-6 ore pe "gheata" (adica in frigider). Aproape de frigere se iau cu lingura din tocatura cantitati egale si se formeaza cu mana udata in apa cilindrii de mititei. Inainte de a fi asezati pe gratar se ung bine cu ulei, iar in timpul frigerii se ung cu o pana cu zeama de carne, amestecata cu puti ulei de masa.
Daca nu aveti gratar se aseaza intr-o craticioara, se toarna peste ei putin ulei si apa pina la jumatatea inaltimii lor. Se fierb pina apa se evaporeaza si vine uleiul deasupra. Unii dintre mititei se intorc usor, pentru a nu se prinde de fundul craticioarei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu