About my Blog

Retete,Retete Culinare,Mancaruri Traditionale Romanesti

duminică, 3 octombrie 2010

Ardei umpluti cu carne

Ingrediente:

      pentru 10 ardei se iau 400 g carne, 2 linguri orez, 1 felie piine alba, 2
      cepe, 5-6 rosii, 1 legatura patrunjel, 1 legatura marar, 1 lingura
      grasime, sare, piper

      Mod de preparare:

      Se aleg ardeii potrivit de mari, se taie un capacel in jurul coditei si se
      scoate codita. Se curata de seminte, se spala ardeii si se lasa cu gura in
      jos intr-un vas sa se scurga apa. Se prepara umplutura. Se da carnea prin
      masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita in putina grasime si piine
      alba inmuiata in apa sau lapte si bine stoarsa. Se adauga orezul ales si
      spalat, verdeata tocata marunt, sare, piper, 4-5 lingurite de apa rece si
      citeva bucatele mici de rosii. Se amesteca toate bine. Se umplu ardeii si
      se asaza intr-o cratita mai mare pe un singur rind cu gura la margine ca
      sa nu iasa umplutura. Se pune grasime si se lasa sa se rumeneasca pe o
      parte, apoi se intorc si pe cealalta parte. Cind sint gata se toarna
      deasupra lor apa clocotita, cit sa-i acopere, precum si rosii fierte si
      strecurate. Se presara un virf de cutit de zahar se pune capacul si se
      lasa mincarea sa fiarba. Cind ardeii sint aproape gata se dau la cuptor
      20-30 minute, sa se rumeneasca.

      Servire:

      Se servesc cu smintina.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu