About my Blog

Retete,Retete Culinare,Mancaruri Traditionale Romanesti

marți, 5 octombrie 2010

Ciuperci cu maioneza

Ingrediente:

1 kg ciuperci, sare, 250-300 g maionezã, 100-150 ml smîntînã
groasã, mãrar, pãtrunjel.

Mod de preparare: Dupã ce s-au curãtat, ciupercile se fierb acoperite circa 30
minute în 1/4 l apã clocotitã, împreunã cu o linguritã rasã de sare, o foaie de
dafin, 50 ml vin alb sec, pînã cînd se înmoaie bine, apoi se scurg de apã în
strecurãtoare, unde se lasã sã se rãceascã. Maioneza obisnuitã se amestecã cu
smîntîna, potrivindu-se gustul cu sare, acrealã si mustar, ca sã fie mai
picantã. Pentru aromã, se adaugã frunze de mãrar si pãtrunjel tãiate mãrunt si,
facultativ, putinã ceapã rasã fin, apoi se amestecã cu ciupercile bine scurse.
Salata se aseazã pe platou si se orneazã cu mãsline si gogosari sau se presarã
numai cu pãtrunjel tãiat mãrunt.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu