About my Blog

Retete,Retete Culinare,Mancaruri Traditionale Romanesti

luni, 4 octombrie 2010

Cartofi Frantuzesti

Ingrediente: 700-800 g cartofi, 4 ouã, 200-300 ml smîntînã, 50 g unt, 30 g
pesmet, sare. 


Mod de preparare: Cartofii de mãrime mijlocie, bine spãlati si necurãtati de
coajã, se fierb acoperit circa 30 min, în apã clocotitã cît sã-i cuprindã. În
apã, se pune o linguritã de sare ca sã nu se zdrobeascã. Dupã ce s-au fiert, se
taie în felii de circa 1/2 cm. Ouãle se pun într-un vas si se fierb cu o
linguritã de sare circa 5-6 min, apoi se curãtã de coajã. Într-un vas de 1-2 l,
uns bine cu unt, se pune jumãtate din cantitatea de cartofi. Peste cartofi, se
pun 2 ouã tãiate felii rotunde, presãrînd cu o jumãtate de linguritã de sare
finã. Se procedeaza la fel si cu jumãtatea cealaltã de cartofi, ouã si sare.
Deasupra, se distribuie jumãtate din cantitatea de smîntînã, pesmetul care a
fost înfierbintat un minut cu untul. Preparatul se introduce în cuptor sã se
înfierbînte cu 15 min înainte de servire. Dupã ce s-a scos din cuptor, se pune
restul de smîntînã. Preparatul se serveste ca fel întîi sau ca felul doi,
asociat cu salatã verde sau cu alte salate. Se poate servi si ca garniturã la
fripturi calde de orice fel.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu