About my Blog

Retete,Retete Culinare,Mancaruri Traditionale Romanesti

vineri, 1 octombrie 2010

Oua Romanesti


Pentru ochiurile romanesti, ouale trebuie sa fie foarte proaspete, pentru ca albusul sa se stranga in jurul galbenusului si sa-l acopere - exact ca in coaja.

Folositi o oala mai putin adanca, dar larga. Umpleti-o cu apa cam pana la 2 cm de buza, adaugati o lingura de sare si o lingura de otet la fiecare litru de apa. In 2 l de apa puteti fierbe deodata 6 oua. Puneti apa sa fiarba, apoi lasati-o doar sa clocoteasca usor. Spargeti ouale si introduceti-le unul cate unul de la nivelul apei (nu le dati drumul de sus), toata masa de ou dintr-o data, in asa fel incat albusul sa fie repartizat regulat. Daca ezitati s-o faceti, spargeti cate un ou in polonic si lasati-le sa alunece in apa. Apa nu trebuie sa fiarba tare. Acoperiti cratita si lasati ouale circa 3 minute. Scoateti ouale cu lingura de spuma, puneti-le pe o farfurie, rotunjiti cu cutitul albusurile si asezati-le apoi pe garnitura dinainte incalzita. Sarati si piperati.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu