About my Blog

Retete,Retete Culinare,Mancaruri Traditionale Romanesti

vineri, 1 octombrie 2010

Reteta Tiramisu

 Ingrediente:

      4 galbenusuri, 1/3 ceasca zahar pudra, 60 ml. lapte, 250 g mascarpone (smintina groasa), 3 albusuri, 1 pachet piscoturi, 375 ml cafea tare rece,1 lingura plina cacao.

      Mod de preparare:

      Frecati galbenusurile cu zaharul, intr-un vas rezistent la foc, pina se
      obtine o pasta. Adaugati laptele si amestecati bine. Puneti vasul deasupra
      unei cratite cu apa care fierbe si amestecati pina se ingroasa pasta.
      Lasati sa se raceasca si puneti smintina.
      Bateti albusurile spuma si adaugati-le in preparat.
      Inmuiati repede piscoturile in cafea (sa nu fie prea patrunse). Asezati
      piscoturile - un sfert din acestea - intr-o forma de chec,pe fundul careia
      ati pus hirtie de pergament. Turnati deasupra o parte din preparat, apoi
      piscoturile. Repetati operatia in straturi. Acoperiti vasul si puneti-l la
      frigider timp de 6 ore (sau toata noaptea). Rasturnati prajitura pe
      platou, pudrati cu cacao si serviti-o felii.
      (Expreso-ul sau cafeaua la filtru dau un gust mai bun, dar pot fi
      inlocuite si cu ness tare. Puteti pune in cafea putin lichior, care-i va
      da un pic de aroma).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu