About my Blog

Retete,Retete Culinare,Mancaruri Traditionale Romanesti

vineri, 1 octombrie 2010

Parjoale umplute cu branza

Ingrediente (pentru 4 persoane):
1 ceapa, 1 catel de usturoi, 100 g branza telemea (de oaie), 800 g carne de vita (tocata), 1 ou, sare, piper, boia dulce, 1 lingurita oregano (uscat), 5 linguri ulei, 1 castravete, 1 conserva mica cu boabe de porumb (285 g), 1/2 legatura marar verde, 2 linguri otet alb.

Mod de preparare:
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt, iar branza se taie in 8 cubulete. Se framanta bine carnea tocata cu oul, ceapa, usturoiul si condimentele si, cu mainile ude, se fac 8 parjoale (chiftele mai mari), introducandu-se apoi in mijlocul fiecareia cate-un cubulet de branza. Se prajesc in trei linguri de ulei incins, rumenindu-le pe fiecare parte, dupa care se da focul mai mic si se mai lasa 10 minute sa se patrunda. Se curata castravetele, se taie felii subtiri si se amesteca cu boabele de porumb (scurse) si mararul tocat marunt. Deasupra se toarna un sos preparat din uleiul ramas, otet, sare si piper. Salata astfel preparata se serveste impreuna cu parjoalele fierbinti.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu