About my Blog

Retete,Retete Culinare,Mancaruri Traditionale Romanesti

vineri, 1 octombrie 2010

Chifle Dulci

Ingrediente:

      1 kg de faina, 1 1/2 pahar lapte, 5 galbenusuri, 1 1/2 pahar zahar, 300 g
      unt sau margarina, 1/2 lingurita sare, 40 g drojdie. Pentru ungerea
      chiflelor se iau 1 lingura smintina, 1 lingura faina, 1 lingura unt, 1-1
      1/2 linguri zahar

      Mod de preparare:

      Se desface drojdia in lapte cald, se adauga jumatate din faina si se face
      plamadeala. Cind aceasta a crescut pina si-a dublat volumul, se pun sarea
      si galbenusurile frecate cu zahar, se amesteca, se toarna restul de faina
      si se framinta aluatul. Se adauga apoi untul topit sau margarina si se
      framinta aluatul pina se desprinde de peretii vasului. Dupa aceea se
      aduna, se presara cu putina faina, se acopera si se pune la loc cald sa
      creasca. Dupa ce aluatul si-a dublat volumul se scoate pe scindura si se
      fac chifle mici, care se pun pe tava unsa cu putin unt si se lasa la cald
      sa creasca. Chiflele se ung cu o compozitie formata din smintina, faina,
      unt topit, zahar si se pun la copt in cuptor timp de 15-20 minute.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu